Prifočkaj se za e-presenečenja:

© 2023 by Škatla presenečenja  & SG ideje & izajn

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnih strani www.skatlapresenecenja.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštemnimi poslovnimi praksami, zakonom o elektronskem poslovanju na trgu  ter zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

S spletnimi stranmi www.skatlapresenecenja.com upravlja podjetje Škatla presenečenja, Saša Gorše s.p. (v nadaljevanju trgovina ali ponudnik). Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine skatlapresenecenja.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.  Z nakupom v spletni trgovini skatlapresenecenja.com smatramo, da se strinjate s pogoji poslovanja, zato jih skrbno preberite. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Podatki o podjetju

Naziv: Škatla presenečenja, Saša Gorše s.p.

Naslov: Smolenja vas 15 d, 8000 Novo mesto, Slovenija

Matična številka: 6791590000

Davčna številka: 96119918

Podjetje ni zavezanec za DDV.

TRR: SI56 1010 0005 4088 456

E-pošta: info@skatlapresenecenja.com

Tel.: 040 79 69 39​

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom svojih podatkov v postopku nakupa postane uporabnik gost spletne trgovine skatlapresenecenja.com. V kolikor želi spremeniti poslane podatke, mora to zahtevo javiti na elektronski naslov ponudnika info@skatlapresenecenja.com.

 
Dostopnost informacij - povzetek zakonodaje

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Spletni portal skatlapresenecenja.com ponuja izdelke in koplete za ustvarjanje. Gre za pripomočke za družinski team building. Prisotnost staršev je pri uporabi obvezna. Zaradi velike količine in raznovrstnosti izdelkov, ter nenehnih novosti, se ponudba spletnega portala pogosto in hitro spreminja, vendar ponudba izdelkov še vedno predstavlja izdelke iz navedenih področij.

Ponujeni izdelki na spletnem portalu skatlapresenecenja.com lahko imajo začasno ali stalno znižano ceno, ki predstavlja ceno izdelka v danem trenutku, ob oddaji naročila preko spletnega portala. 

Zaloge

Izdelke predstavljene na spletnem portalu skatlapresenecenja.com se trudimo imeti ves čas na zalogi. Kljub temu se zaradi spreminjajoče se ponudbe dobaviteljev lahko ponudbi najdejo izdelki, ki niso na zalogi in niso več dobavljivi.

Artikle za katere je na spletnem portalu označeno da niso na zalogi, jih ni možno naročiti v spletni prodajalni. Povpraševanje o njih lahko oddate na ponudnikov mail, vendar ponudnik ne garantira popolnoma enake cene, kot je označeno na spletnem portalu, saj se lahko zaradi sprememb dobavitelja, cena ob novem naročilu tudi spremeni.

Ker se prodaja in zaloge dnevno spreminjajo, se lahko zgodi tudi da želenega artikla ni več na zalogi, kljub temu da na samem portalu to še ni označeno. V tem primeru bo stranka po oddaji naročila o tem obveščena in se bomo potrudili  v najkrajšem možnem roku stranki dobaviti naročen artikel oziroma bomo skupaj s stranko poiskali zanjo najboljšo alternativo.

Cene

Cene za posamezne artikle veljajo le v primeru nakupa preko spleta in le v trenutku ob oddaji naročila na spletnem portalu. Registracija je možna tudi po opravljenem postopku nakupa. V času pred in po oddaji naročila se cene na spletnem portalu lahko spreminjajo. Vse cene so navedene v evrih (euro, €) in ne vsebujejo DDV (nismo zavezanci za DDV). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena zakona o davku na dodano vrednost.

Kljub trudu, da bi zagotovili popolnoma točne podatke o ceni, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponujeni izdelki na spletnem portalu skatlapresenecenja.com lahko imajo začasno ali stalno znižano ceno, ki predstavlja ceno izdelka v danem trenutku, ob oddaji naročila preko spletnega portala.

Kupon

Kupon je koda, ki prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kodo boste lahko našli v različnih spletnih straneh, oglasih ter v e-novicah in tiskovinah.

Kupon lahko uporabite tako, da pritisnete na gumb "Košarica", kjer kodo vpišete pod predel VNESITE KODO ZA POPUST, ter pritisnete gumb uporabite kupon.

Kupon lahko uporabite tudi tako, da v drugem koraku blagajne (pregled in plačilo), pod predel VNESITE KODO ZA POPUST vnesete kodo, ter pritisnete gumb uporabite kupon.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Proces nakupa

1. Kupec izbere želene izdelke na spletnem portalu.

2.  Po izbiri izdelkov lahko kupec preveri izbiro s klikom na gumb KOŠARICA, kjer bo našel celoten seznam izbranih izdelkov s količinami in bo lahko preveril pravilnost naročila, vključno s količinami in ceno, ter po želji tudi spremenil količine in po želi odstranil izdelke iz naročila pred samim zaključkom naročila.

3. Ko kupec izbere izdelke, ki jih želi naročiti, se pomakne v zaključno fazo nakupa s klikom na gumb PLAČILO PO PREDRAČUNU / PLAČAJ PREK PAY-PAL. Na tej strani nato vnese osebne podatke, kot so elektronski naslov, ime, priimek, naslov in telefonsko številko. 

4. To je zadnji korak v procesu nakupa. Tukaj lahko kupec pred zaključkom še preveri celotno vsebino košarice oziroma naročene izdelke, cene in količine in jih po želji spremeni s klikom na sliko torebe in gumbom KOŠARICA v glavi strani.

5. Po izbiri načina plačila, kupec zaključi naročilo s pritiskom na gumb oddaj naročilo. V tem trenutku se naročilo prenese ponudniku in nastane obveznost kupca za plačilo izdelkov v skladu z izbranim načinom plačila. Sprememba naročila po tem trenutku več ni mogoča.

6. Ob pritisku na gumb oddaj naročilo se smatra, da je kupec prebral in se v celoti strinja s pogoji poslovanja.

7. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme obvestilo o sprejetju naročila po elektronski pošti.  Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kupoprodajna pogodba (t.j. izpis naročila kupca) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Od tega trenutka dalje je naročilo v obdelavi in kupec ima dve uri časa, da prekliče svoje naročilo: preko elektronske pošte ali telefona. Ponudnik naročilo pregleda, še enkrat preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma v izjemnih primerih z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ali telefona ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Ponudnik kupcu potrdi ali zavrne naročilo v največ treh delovnih dneh. V tem času ponudnik preveri ali je blago dobavljivo v razumnem roku. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik tudi ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

8. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko 040 79 69 39 na e-naslov: info@skatlapresenecenja.com.

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva

V primeru kontakta ponudnika s strani stranke za izvedbo ali pomoč pri izvedbi nakupa, lahko stranka le tega izvede na telefonsko številko 040 79 69 39 ali prek e-pošte: info@skatlapresenecenja.com. V obeh primerih gre za kontakta, ki ne predvidevata dodatnih stroškov za stranko, ki bi se razlikovali od osnovnih tarif njihovih komunikacijskih operaterjev.

Izdaja računa

Ponudnik ob potrditvi naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun in sicer priložen v potrditvenem e-sporočilu. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena, vsi stroški v zvezi z nakupom in ostali zakonsko potrebni podatki za izdajo računa.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudniku ni potrebno upoštevati.

Pošiljanje blaga in strošek dostave v Sloveniji

Ponudnik omogoča naročniku na naslov v Sloveniji pošiljanje naročenega blaga preko kurirske službe DPD, Pošte Slovenije ali prevzem izdelkov osebno (po dogovoru). Strošek dostave znaša 3,50 € oz. po veljavnem ceniku ponudnika kurirskih/poštnih storitev, glede na dimenzijo in težo paketa.​

Načini in stroški plačila v Sloveniji

Ponudnik omogoča kupcem naslednje načine plačila:

- po predračunu z nakazilom na TRR ponudnika (po dogovoru, preko email naslova)

- preko spletnega portala PAYPAL

Kupec prejme račun na e-naslov z razvidnimi stroški. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ponudnik ni zavezan upoštevati.

Naročilo kupca je shranjeno tudi v elektronski obliki.

Postopek obveščanja o nakupu

- Naročilo št. XXXXXXXXX

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je ponudnik prejel naročilo in s podatki o naročenih izdelkih. V primeru nepopolnosti oddanih podatkov ali ugotovljenih napak na izdelku (poškodbe izdelka, napačni opisi, napačna zaloga) ponudnik kupca tudi glede teh informacij konataktira na telefonsko številko ali elektronski naslov.

-  Pošiljanje številka: XXXXXXXXXX

Ponudnik v dogovorjenem roku naročilo pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem, v primeru osebnega prevzema, telefonsko obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko ponudnika 040 79 69 39 ali prek e-pošte na naslov info@skatlapresenecenja.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v tem primeru stranka namesto lastnih podatkov, med postopkom nakupa vnese podatke podjetja.

Zavrnitev pošiljke

V kolikor pošiljke ne boste prevzeli in se bo ta vrnila na naš naslov, vam bomo naročene izdelke v prihodnje pošiljali izključno po predhodno plačanem predračunu ali drugemu negotovinskemu načinu plačila.

Dostop do kupoprodajne pogodbe

Sklenjena kupoprodajna pogodba je na voljo v elektronskem sporočilu prejetem na podan elektronski naslov po oddaji naročila. Na zahtevo kupca, poslano na na e-naslov info@skatlapresenecenja.com, lahko sklenjeno pogodbo kupcu tudi kadarkoli pošljemo za naslov iz katerega je prišla zahteva.

Vračilo blaga - pravica do odstopa od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@skatlapresenecenja.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov. Za odstop od pogodbe v roku se torej šteje sporočilo prejeto v roku 15 dni od dneva prevzema blaga.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu. Obrazec natisnite, izpolnite, fotografirajte in priložite elektronskemu sporočilu o odstopu. V primeru odstopa od pogodbe kupec prejete izdelke vrne ali po pošti na naslov: Škatla presenečenja, Saša Gorše s.p., Smolenja vas 15d, 8000 Novo mesto.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).  Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov le v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega delovanja izdelka. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Vračilu mora kupec priložiti tudi kopijo računa. Blaga, ki je poslano z odkupnino, ponudnik ni dolžan sprejeti. 

Pri vračilu artiklov, kjer je bil upoštevan kupon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu izdelkov, ki imajo varnostni pečat, če je potrošnik odprl varnostni pečat. Možnost vračila ne velja za naprave, v katere je bil opravljen fizični poseg. Možnost vračila ne velja za plačane prijave na ustvarjalne delavnice, v kolikor se je sama delavnica že začela.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenih izdelkov. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo sestavljen izdelek, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja tudi del sestavljenega izdelka, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo). Celoten 43. člen zakona o varstvu potrošnikov, ki ureja odstop od pogodbe sklenjene na daljavo si lahko preberete tukaj.

Poškodovana pošiljka

Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vloži postopek odškodnine pri kurirski službi. To stori tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) preda kurirju kurirske službe, ki je paket dostavila, takoj, ko opazi poškodbo ali izropano pošiljko, najkasneje pa v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Ob predaji opozori, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpiše tudi sam. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se kurirski službi poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek kurirska služba komisijsko obravnava in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s kurirsko službo bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Stvarna napaka

Da ima izdelek stvarno napako velja kadar:

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

 - artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje na naslov prodjalca. 

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu. Obrazec natisnite, izpolnite, fotografirajte in priložite elektronskemu sporočilu zahtevi za prijavo napake.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: 
– odpravi napako na blagu ali 
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali 
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali 
– vrne plačani znesek. 
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. 
Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupcu bo artikel vrnjen na naslov za dostavo. Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Ponudnik hrani izdelek v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine skatlapresenecenja.com in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Varnost spletnega mesta

Skatlapresenecenja.com uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov
 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke gostov portala: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo ali račun, državo prebivališča,  druge podatke, ki jih stranka posreduje prostovojno skozi proces nakupa ali registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Vsi osebni podatki posredovani na portalu skatlapresenecenja.com, se bodo uporabljali izključno za pošiljanje računov, ponudb, prospektov in novic in ne bodo v nobenem primeru predani ali posredovani tretji osebi.

Ocenjevanje izdelkov / storitve

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Ponudik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda in odobri ali z razlogom zavrne. Za razlog zavrnitve se štejejo komentarji ali prispevki, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni ponudnika ne nudijo koristiko drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja na portalu ponudnika in dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v njegovem poslovnem interesu vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Vse slike in fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov. Dobavni roki, cene in druge informacije se včasih spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe ažurirati vseh podatkov.  V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.  

Vse slike in fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov. Dobavni roki, cene in druge informacije se včasih spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe ažurirati vseh podatkov. V takih primerih bo ponudbnik obvestil kupca o vseh spremembah kasneje in kupcu omogočil preklic naročila oz. menjavo izdelka, če bo to mogoče in bo to želja kupca.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem speltnega portala skatlapresenecenja.com lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 79 69 39  ali prek e-poštie na info@skatlapresenecenja.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@skatlapresenecenja.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. V interesu ponudnika je torej da si po najboljših močeh prizadeva sporazumno reševanje morebitnih sporov. umno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi podjetje Škatla presenečenja, Saša Gorše s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Škatla presenečenja, Saša Gorše s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.